Usa svt

Utrikes – SVT Nyheter

Utrikes | SVT Nyheter

Kina påstås planera vapenstöd till Ryssland – slår tillbaka. Ordkrig mellan USA och Kina • ”Ska inte utöva påtryckningar”.

Senaste nyheterna och analyserna från SVT:s utrikesredaktion.

Opinionsläget i USA – SVT Nyheter

Opinionsläget i USA. Den 3 november är det presidentval i USA. Här kan du följa rådande opinionsläge – stat för stat – fram till valet.

Här kan du följa rådande opinionsläge – stat för stat – fram till valet den 3 november.

SVT:s USA-korrespondent om nedskjutna objekten: ”En oro …

SVT:s USA-korrespondent om nedskjutna objekten: ”En oro med tanke på världsläget” | SVT Nyheter

13 feb. 2023 — SVT:s USA-korrespondent om nedskjutna objekten: ”En oro med tanke på världsläget”. Uppdaterad 13 februari 2023 Publicerad 12 februari 2023. Ett …

Ett fjärde flygande objekt har skjutits ned över Nordamerika under söndagen. Händelsen inträffade en dryg vecka efter nedskjutningen av vad USA misstänker vara en kinesisk spionballong och i helgen införde USA sanktioner mot sju kinesiska teknikföretag.– I botten ligger naturligtvis en liten oro med tanke på hur världsläget ser ut just nu och de försämrade relationerna mellan USA och Kina, säger SVT:s USA-korrespondent Fouad Youcefi.

Ballong över USA kan ha varit en 125-kronors hobbyballong

Uppgift: Ballong över USA kan ha varit en 125-kronors hobbyballong | SVT Nyheter

för 4 dagar sedan — SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att …

En av de ballonger som blev nedskjuten över nordamerikanskt luftrum de senaste veckorna, och som misstänkts vara en kinesisk spionballong, kan i själva verket tillhöra ett amatörsällskap för ballongentusiaster.

SVT:s USA-korrespondent: ”En upptrappning av stödet”

SVT:s USA-korrespondent: ”En upptrappning av stödet” | SVT Nyheter

25 jan. 2023 — På onsdagskvällen uppgav USA:s president Joe Biden att landet skickar 31 Abrams-stridsvagnar till Ukraina, enligt flera nyhetsbyråer.

Efter påtryckningar från Tyskland har nu USA beslutat att skicka 31 Abrams-stridvagnar till Ukraina. Enligt SVT:s USA-korrespondent Stefan Åström är det mycket avancerade stridsvagnar.– Det krävs lång utbildning, det krävs ett stort underhåll för att hantera de här stridsvagnarna, säger han.

Allt fler vapenkurser för barn arrangeras i USA – SVT Nyheter

Allt fler vapenkurser för barn arrangeras i USA | SVT Nyheter

31 jan. 2023 — Men nu gillar jag vapen jättemycket, säger 8-åriga Aaris Zendejas från Texas till SVT. I USA finns fler vapen än invånare – och vapenvåldet är …

Vapen är den vanligaste orsaken till att barn förolyckas i USA. Det handlar om barn som skadar sig själva eller av misstag avlossar vapnet. Nu arrangeras allt fler utbildningar för att barn tidigt ska lära sig hantera vapen.– Första gången jag såg någon med ett vapen fick jag spel. Men nu gillar jag vapen jättemycket, säger 8-åriga Aaris Zendejas från Texas till SVT.

USA varnar för terrorattacker i Sverige – SVT Nyheter

USA varnar för terrorattacker i Sverige | SVT Nyheter

6 feb. 2023 — USA varnar för möjliga terrorattacker i Sverige med anledning av koranbränningarna. Amerikanska medborgare uppmanas att ”undvika …

USA varnar för möjliga terrorattacker i Sverige med anledning av koranbränningarna. Amerikanska medborgare uppmanas att ”undvika folksamlingar” och ”hålla en låg profil”.

Brutala kylan förlamar nordöstra USA – SVT Nyheter

Brutala kylan förlamar nordöstra USA | SVT Nyheter

5 feb. 2023 — Vinterkylan har tagit ett ordentligt grepp om USA:s nordöstra delar. Med 40 minus och mycket hårda vindar har den upplevda temperaturen i …

Vinterkylan har tagit ett ordentligt grepp om USA:s nordöstra delar. Med 40 minus och mycket hårda vindar har den upplevda temperaturen i New Hampshire landat på 78 minusgrader, skriver Reuters.

Extremisternas USA – SVT Play

Extremisternas USA | SVT Play

Starka spänningar mellan olika grupperingar i samhället har gjort USA till ett delat land och polariseringen tar sig allt extremare uttryck.

Starka spänningar mellan olika grupperingar i samhället har gjort USA till ett delat land och polariseringen tar sig allt extremare uttryck. Vilka konsekvenser får det för landet när allt fler väljer att stå utanför lagen?

Keywords: usa svt