Valet av webbhotell är avgörande för din hemsida

Funktionerna och tjänsterna som en webbhotellsleverantör tillhandahåller är sannerligen inte få. När du betalar för ett webbhotell får du inte enbart en serverplats där din hemsida hostas, utan du får även tillgång till händiga verktyg och programvara. Resultatet blir en sida som är säker och laddar utan väntetider. När allt kommer till kritan är det därför en självklarhet att inte välja ett bristande webbhotell, men lyckligtvis nog finns det ett brett urval av imponerande alternativ att välja mellan!

Jämför på ett smidigt sätt

Det är webbhotellet som ser till så att din hemsida blir tillgänglig på nätet. Den förser dig med en dedikerad eller delad server där din sajt lagras. Vad detta leder till är att din sida blir synlig för alla de som skriver in din adress i webbläsaren. Utan ett webbhotell är det ingen som kan komma fram till din sida, så ta tillfället i akt och välj ut ett webbhotell innan du ens har färdigställt din hemsida.

Jämför webbhotell här på en jämförelsesida där du svart på vitt får reda på vad olika webbhotellsleverantörer kan bjuda dig på. Se utan problem både fördelar och potentiella nackdelar så att du kan göra ett välgrundat val. Egenskaperna du ska jämföra lyder som följande:

  • Säkerheten – Din sajt ska vara skyddad mot virus och skadlig programvara
  • Hastigheten – Sidan ska kunna ladda snabbt utan några långa väntetider
  • Trafiken – Din sida ska ha möjligheten att klara av rikligt med besökare på samma gång
  • Upptiden – Din sajt ska vara åtkomstbar i alla fall 99 % av tiden
  • Backup – Det bör tas en daglig backup så att inget går förlorat om du skulle råka radera något viktigt på hemsidan

Intressant att veta om webbhotell

År 1991 startades det första webbhotellet upp, men i skrivande stund har du ett imponerande antal alternativ att välja mellan. Det är vanligt att Linux-baserade system dras nytta av så att webbhotellet ska kunna driva servern, men det kan variera en aning från webbhotell till webbhotell.

Det kan även vara intressant att veta att webbhotell i vanliga fall använder sig av antivirusprogram och liknande för att se till så att du slipper hackare och skadlig programvara. Lägg dock gärna lite tid på att jämföra olika valmöjligheter så att du kan vara helt säker på att du hittar ett webbhotell som passar dig likt handen i handsken.